Gönderen Konu: fırınlama :S  (Okunma sayısı 401 defa)

Çevrimdışı ayshx3

• Newbie
  • *
fırınlama :S
« : 23 Temmuz 2010, 16:31:04 »
fimo hamurundan bişeyler yapmaya daha yeni başladım.. hatta şu anda yapamıyorum bile denilebilir.. :D sormak istediğim soru şu ; hamuru yaptıktan sonra gazlı fırında pişirebilirmiyiz? eğer pişirilebilirse hangi seviyede pişirmemiz önerilir? şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.. =)

Çevrimdışı ayshx3

• Newbie
  • *
Ynt: fırınlama :S
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2010, 18:34:12 »
hazır sormuşken bir konuda daha fikir sahibi olmak istiyorum.. pasta machine adı verilen bu aleti nerelerde bulabiliriz? veya onun yerine ne kullanılırsa aynı sonuçları elde edebiliriz..? şu aceminin şevki kırılmadan yardım ederseniz sevinirim =)

Çevrimdışı burakeda

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2010, 19:57:57 »
Fırınlama konusunda bayan arkadaşlar yardımcı olabilir sanırım ama bildiğim kadarıyla 130 derecenin üstüne çıkmamanız lazım maximum pişirme derecesi bu çünkü. ben 110 derecede 30 dakika fırınlama yapıyorum. Pasta makinası dediğiniz sanırım erişte makinası diye geçen makina. Ben onu gittigidiyordan aldım (umarım site ismi vermek yasak değildir) 27 TL + 6 Tl kargo parası verdim. En ucuz bulduğum yer burasıydı.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2010, 20:03:56 Gönderen: burakeda »

Çevrimdışı ayshx3

• Newbie
  • *
« Yanıtla #3 : 24 Temmuz 2010, 15:27:55 »
bilgiler icin tesekkr ederim.. =) yalnız gazlı fırın konusu hala aklıma takılıyor.. =) o makinayı da kıbrıs ta bulurum herhalde.. =) yeterki arayayım.. =)

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2010, 21:36:20 »
Fırının gazlı ya da elektrikli olmasının önemi yok. Yeterki alevle direk karşılaşmasın. Bunu önlemek için objelerinizin üzerini de aluminyum folyo ile örtebilirsiniz. Aman sakın micro dalda fırın kullanmayın.
Şu anda adresini bulamadığım bir yabancı sitede fimoların 110 derecede fırınlanması gerektiği yazıyor. Gerçekten de dikkat ettim, yeni ürünlerin üzerinde 110 derece yazıyor.
Ve tavsiye ederim, eğer ince şeyler yaptıysanız 30 dakikadan daha az ve 100 derece yeterli olabiliyor.
Fırından çıkınca obje henüz yumuşak oluyor, ama hemen sıcakken buzlu suya atarsanız hemen sertleşiyor. Bu konuda usta olanların söylediğine göre bu işlem, renklerin daha parlak ve objenin daha dayanıklı olmasını sağlıyor.
Kolay gelsin.
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com

Çevrimdışı ayshx3

• Newbie
  • *
« Yanıtla #5 : 30 Temmuz 2010, 13:11:32 »
bu bilgi icin gercekten cok tesekkür ederim.. =) beni bir soru isaretinden kurtardınız.. =) hatta bir de elektrikli fırın masrafından .. buzlu suyun dogal tas etkisi yarattıgını da duymustum catlaklar olusturup.. =) bu arada evet benim aldıgım ürünlerde 110 derecede 30 dakika yazıyor.. =) verdiginiz bilgiler icin tekrardan tesekkür ederim.. =)

Çevrimdışı dmtltn

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2010, 20:58:20 »
yanlış anlamadıysam hazırladığımız desen bloklarının  üzerini alüminyum folyo ile örtebiliyoruz.öyle ise tepsinin de altına serebiliriz değilmi ,,ama yapışmazmı o zaman

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
« Yanıtla #7 : 09 Ekim 2010, 00:45:46 »
Hayır yapışmıyor. Üstelik tepsinizi koruma amaçlı mutlaka kullanmalısınız.
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com