AĞARTILMIŞ KOT ALMAYIN
Kot ağartma işinde çalışan insanlar, kendilerini korkunç acılar içinde bırakan ve ne yazık ki özel bir tedavisi olmayan SİLİKOZİS hastalığının pençesinde buluyorlar.
Bu işçiler devamlı silisyum soluyorlar.Silisyum akciğerler için son derece tahriş edici bir madde.
Bu hastalık sinsice ilerler, bu nedenle belirtileri ancak ilerlemiş, yani geç kalınmış dönemlerde ortaya çıkar.
Alacağınız kota bir bakın, sizin yüklü para vererek alacağınız bu pantolon üretilirken, kimbilir kim sağlığını kaybetti acaba? Hastalanıp çalışamaz hale gelen, korkunç acılar çeken bu insanların çoğunun sigortası bile yok, bu insanlar nefes alamıyorlar.
Alacağınız kota bir daha bakın, elinize alın ve nefes almamayı deneyin, çünki onların ciğerlerinde nefes alacak yer yok, havanın girmesi gereken yerler, iltihapla, kanla dolu.
Ben annemi ve babamı yakın tarihlerde kaybettim. Hastalıkları farklıydı, ama geldikleri son, SOLUNUM YETMEZLİĞİ idi. Anneciğimin nefes alamıyorum diyen, kocaman açılmış şaşkın gözlerini, babacığımın kapalı bilinciyle nefes almak için çırpınan göğsünü asla unutamayacağım. Bu son cümlemi şimdiye dek hiç seslendirmedim. Amacım kimseyi üzmek olmadı hiç. Ama biz bacağımıza bir eskitilmiş bez parçası geçireceğiz diye, gencecik insanların bu sona gitmesine gönlüm dayanmıyor.
Lütfen bu yazıyı paylaşın. Mümkün olduğunca çok insana ulaştırın. Almasın insanlar, tüccar da üretmesin. Kalksın bu moda. AYNEN KÜRK GİYMEK KADAR VAHŞİ BİR DURUM BU. BİZİM GİYSİMİZ YÜZÜNDEN CANLILAR ACI ÇEKMESİN, ÖLMESİN.
Nihal Erpeden