FimoHamuru.NeT - Fimo Hamuru Polimer Kil Fimo Dersleri Fimo Teknikleri Fimo Nedir Polymer Clay
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
11 Şubat 2012, 13:33:47
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Üyeler
Üye listesini görüntüle
Üyelerde ara
Giriş Yap
Kayıt Ol
FimoHamuru.NeT - Fimo Hamuru Polimer Kil Fimo Dersleri Fimo Teknikleri Fimo Nedir Polymer Clay
»
Fimo Hamuru
»
Yaptıklarınızı Paylaşın
»
gzmhk'nın fimoları :)
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: gzmhk'nın fimoları :) (Okunma sayısı 743 defa)
gzmhk
Full Member
«
:
08 Ekim 2008, 14:20:40 »
ben yei üyeniz gzmhk. 1.5 yıldır fimoyla uğraşıyorum. hiç özel ders almadım. internet ve dergilerden bakarak yapmaya çalışıyorum. umarım beğenirsiniz. sadece fimoyu tek olarak kullanmıyorum. fimoyla birlikte ısıya dayanıklı düğmeler , boncuk çeşitleri ve kristaller (swaroski , çek) kullanıyorum.
fimodan takılar , oyuncaklar ve çeşitli ev aksesuarları yapıyorum. hepsi benim tasarımlarımdır. alıntı değildir.
yorumlarınızı bekliyorum.
şimdi size sadece fimodan yaptığım yüzüklerimi gönderiyorum. daha sonra diğer takılarımı ve ev aksesuarlarımı göndereceğim.
teşekkürler.......
DONDURMA
Sr. Member
Ynt: gzmhk'nın fimoları :)
«
Yanıtla #1 :
08 Ekim 2008, 15:02:08 »
Elinize sağlık, çok beğendim. Ben de aynen sizin gibi internetten birşeyler öğrenmeye çalışıyorum, birkaç ay önce başladım fimo ile ilgilenmeye. Mokume gane tekniğini çok seviyorum. Siz de ilgilenmişsiniz bu teknikle. Ben bu konuda pek başarılı değilim. Bildiğiniz incelikleri paylaşırsanız çok sevinirim. Sevgiler
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim;
http://nihalerpeden.blogspot.com
gzmhk
Full Member
gzmhk mokume gane tekniği
«
Yanıtla #2 :
08 Ekim 2008, 18:33:48 »
[
fimolarımı beğendiğize sevindim.mokume gane tekniğin inceliklerini çok fazla bilmiyorum.kendimce benim sırrım çok severek,sabırla yapmam.
mokume gane tekniğinde renklerin birbirine geçişleri,uyumu ve hamurun yumuşak olması önemli.
hamurları açtıktan sonra üst üste yerleştirdiğimizde hava kabarcığının olmamasına dikkat ediyorum.hava kabarcığı olduğu zaman hamurların arasında boşluklar oluşuyo ve dikkat etmeyip bu şekilde pişirirsek hamurlarda çatlamalar meydana geliyo.
fırınlarkende max. 130 derecede , max. 30 dk. bişiriyorum. (firını önceden ısıtmıyorum. fırınım, hamurlarımı koymadan önce sıcaksada fırının soğumasını bekliyorum.)
pişiriceğim ürünler ince ve küçükse 5-10 derece sıcaklığından , 5-10 dk. da süresinden azaltıyorum.
genelde fimonun "soft" olanını kullanıyorum. daha yumuşak oluyo.
eğer hamurum yumuşak değilsede makınamdan bikaç kere geçiriyorum veya elimle yuğuruyorum.
bilmediğiniz bişey olupta ben yardımcı oluduysam çok sevinirim.size kendi yapmış olduğum mokume gane tekniğinin yapılışını yolluyorum.umarım işinize yarar.
sizinde bilgilerinizden yararlanmak isterim.
teşekkürederim.
DONDURMA
Sr. Member
«
Yanıtla #3 :
08 Ekim 2008, 20:01:28 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler gzmhk.
Ben de size nasıl yararlı olabilirim bilmiyorum. Benim yaptıklarım henüz çok acemice. Boş bir vaktinizde gönderdiklerime bir göz atabilir de, eleştirirseniz çok sevinirim. Eğer isterseniz internette fimo ile ilgili, bulduğum sitelerin adreslerini gönderebilirim. Aceminin bilgi paylaşımı ancak bu kadar oluyor
Sevgiler
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim;
http://nihalerpeden.blogspot.com
gzmhk
Full Member
«
Yanıtla #4 :
08 Ekim 2008, 20:28:35 »
ben teşekkürederim.benimde bulduğum bir çok fimoyla ilgili site var. sizin bulduğunuz siteleri de görmek isterim. tasarlamış olduğunuz fimolara baktım. hiç öyle acemice durmuyolar bence.
Mokume Gane tekniğinde yapmış olduğunuz bileklik gayet güzel olmuş. dediğiniz gibi içinden ne çıkacağı belli olmayan sürpriz kutularına benziyorlar. renkleride güzel seçmişsiniz rengarenk.
her rengin arasına varak kullanmışsınız fakat böyle yapınca varaklar hamurun içinde kavboluyo gözükmüyo.ben her rengin arasına değilde direk hamura karıştırıyorum.yada 2,3 kat varak kullanıyorum.bende sizin gibi her rengin arasına varak kullandım pişince kayboldu.mesela ben hamurun içine sim+varak koyuyorum.varak koyduktan sonra çok yoğurmuyorum varak ozaman gözükmüyo hamurun içinde kayboluyo.
teşekkürler.....
sara
Full Member
«
Yanıtla #5 :
20 Ağustos 2009, 05:44:59 »
1. yüzük çok hooş orjinal olmuş eline sağlık
zerorjinal
Newbie
«
Yanıtla #6 :
24 Ocak 2011, 15:45:51 »
SÜPER OLMUŞLAR
çiğdem.m.m
Newbie
«
Yanıtla #7 :
29 Nisan 2011, 11:40:56 »
selamlar. öncelikle calışmalarınıza hayran kaldım siyah çiçekli yüzük var o çiçekleri metal ve simli yapmak için ne kullandınız acaba?, yeniyimde ben.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
»
Fimo Hamuru
»
Yaptıklarınızı Paylaşın
»
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Üyeler
Üye listesini görüntüle
Üyelerde ara