Gönderen Konu: acemiyim ben acemiii  (Okunma sayısı 350 defa)

Çevrimdışı NURCO

• Newbie
  • *
    • E-Posta
acemiyim ben acemiii
« : 08 Eylül 2009, 08:38:06 »
mrb arkadaşlar, akşam ilk fimomu yaptım.gerçekten çok güzel hamurlar.ancak bende henüz bi alet takımı fazla fimo vernik vs yok. hepsini bir bulamadım.tektek buluyorum.akşam yapınca daha iyi anlaşılıyo acemi olduğumu  ;D bikaç soru sorucam,
1-110 derece fırında pişirdim. fırını turboda çalıştırsam daha iyi olurmu ?
2-30 dk pişince çıkardığınızda hafif yumuşak olup soğuyuncamı sertleşiyo ? pişerken taş gibimi olmalı? fırından çıkardığımda hala yumuşaktı benimkiler ve soğuyunca sertleşcek gibi duruyodu.
3-ideal incelik nedir ?
4-ben nezaman güzel fimolar yapabilcem  :D

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
Ynt: acemiyim ben acemiii
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2009, 12:22:19 »
Sevgii Nurco,
Biz de acemiyiz. İnternette dolaşarak bulduklarımı görünce bazen ben bu hamurları almayım artık yazık oluyor diyorum :D Ama bu zevk almak meselesi.
Alet edevat kısmına takılma. Herkesin ihtiyacı farklı. Çalışmaya başladıktan sonra neler gerektiğine karar ver. Başlangıç olarak üzerinde çalışabileceğin düz bir yüzey yeter, bir de merdane merdane yoksa cam şişe veya kavanoz bile olur. Onun dışında evdeki herşey alet olabilir, eski danteller bile. İnternette çok araştırma yap, pek çok teknik öğrenirsin, ve onlarla ilgili ne tür aletler gerektiğini tesbit edebilirsin.
1 - 110 derece iyi bir ısı ayarı. Turboyu bilemem.
2 - Evet fırından çıktığında yumuşak oluyor, soğuyunca sertleşiyor. Sertleşene kadar pişirirsen yanabilir. Süre dolunca fırının kapağını aç, bırak içinde soğusun. Bazı tekniklerde fırından sıcak çıkarıp hemen buzlu suya atıyorlar. Bu durumda çatlamalar oluşabiliyormuş. Ama daha parlak olduğunu söylüyorlar. Ben denemedim.
3- İdeal incelik yaptığın ürüne göre değişir. Yaparak tecrübe kazanacaksın.
4 - Yaptıkların eminim güzeldir.
5 - Neden bizimle paylaşmıyorsun :D
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2009, 12:31:02 Gönderen: DONDURMA »
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com

Çevrimdışı NURCO

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2009, 14:04:00 »
saol arkadaşım. inş bi normal kolye haline getirim. sonra fotoları gösteririm. şuan kürdan da hala  ;D ama fotoları görünce diceksiniz ki 2 rengi almış karıştırmış kolye yapmış  :D
yani nette gördüğüm fotolar yanında benimki bi hiç. ama olsun inş daha süper olacak.

peki vernik yerine ojede oluyo diye yazılar okudum. oje ile vernik farkı ne peki ?

sevgiler

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2009, 22:44:10 »
Fimo verniği kullanmadım henüz, o nedenle fiyat haricinde ne fark var bilmiyorum. Oje oldukca iyi iş görüyor. Ama geçenlerde fimo alırken mat vernik de gördüm. 15 tl idi. Cimriliğim tuttu almadım. Parlak olması istenmeyen objelerde iyi olabilir.
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com

Çevrimdışı glikoz

• Newbie
  • *
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2009, 18:53:02 »
Fimo verniği kullanmadım henüz, o nedenle fiyat haricinde ne fark var bilmiyorum. Oje oldukca iyi iş görüyor. Ama geçenlerde fimo alırken mat vernik de gördüm. 15 tl idi. Cimriliğim tuttu almadım. Parlak olması istenmeyen objelerde iyi olabilir.

Ben boşuna 11 tl verdim 3 tane daha fimo  alırdımmmmmmm