Gönderen Konu: tebrik,teşekkür ve birkaç cevaplanmaya muhtaç soru (:  (Okunma sayısı 247 defa)

Çevrimdışı color09

• Newbie
  • *
 selam arkadaşlar ben çiçeği burnunda öğretmenim(: hazır biraz nefes almışken ve yeni eğitim dönemine hazırlanırken biraz oyalanıp stres atmak amacıyla kendime hobi arıyordum sitenize rastladım.. aranıza yeni katıldım polimer kille de henüz tanışmadım ama en kısa zamanda tanışıp dünyayla bağlarımı koparacağımı sanıyorum(: forumu biraz inceledim öncelikle yaptığınız işlere bayıldım gerçekten yaratıcılık eğitimle bir yere kadar muhteşem şeyler yapılmış umarım o sihirli elleriniz daha çook uzun seneler kendini gösterir....
  ayrıca forumda dikkat ettim de ne kadar samimi bir ortam var herkes birbirine yardımcı olmaya çalışmış ve herkes birşeyler paylaşma, öğrendiklerini aktarma derdinde bu anlamda da tebrik ederim sizi bizim gibi acemilere yol gösterdiğiniz için de teşekkürler.. bu hızla devam hanımlar(:
  yalnız benim ufak tefek sorularım olacak daha önceden çeşitli konularda cevapladıysanız kusuruma bakmayın cevaplarsanız sevinirim (:
 ** benim kafamı en çok fırınlama kısmı karıştırıyor kaç dakikada anlarım hamurun piştiğini veya aynı fırında yemek pişirmek mümkün mü o koku etkiler mi etkilemez mi?
 **yapılan biblolar vs. ne kadar dayanıklı yani çook uzun yıllar saklamaktan bahsedebilir miyiz?nasıl kırılır çatlar vs?
    şimdiden teşekkürler..

:)

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
Ynt: tebrik,teşekkür ve birkaç cevaplanmaya muhtaç soru (:
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2009, 16:33:18 »
Hoşgeldiniz color19,
Polimer kilin iyi özelliklerinden biri de ev fırınında pişmesi. Fazla ısı kullanıp yakmazsanız koku çıkmıyor, ama koku ve duman olursa solumayın, iyi havalandırma sağlayın, fırını da iyice silin.
Hamurların üzerinde kaç derecede fırınlanacağı yazar, markaya ve özelliğe göre küçük değişiklikleri var. genellikle 110 - 130 derece arasında fırınlanıyorlar, ama fırınınızın özelliğini de göz ardı etmemek gerekir.
Geçenlerde bir sitede yeni fimoların artık 110 derecede fırınlanması gerektiği ile ilgili birşeyler okudum.
Ben hep 110-100 derece arasında fırınlıyorum, objeleri fırın soğukken koyuyorum, 25 dk, fırınladıktan sonra içinde soğumaya bırakıyorum. Kolay gelsin
.
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com