Gönderen Konu: Yumurta Yapımı, Bazı Zorluklar  (Okunma sayısı 397 defa)

Çevrimdışı NJ

• Newbie
  • *
Yumurta Yapımı, Bazı Zorluklar
« : 05 Mayıs 2009, 22:47:22 »
Merhaba arkadaşlar, ben foruma yeni geldim o sebeple herkese buradan merhaba :)
Ben anneler günü için anneme yumurta şeklini baz alan bir biblo yapmayı planlıyorum. Ancak yapacağım biblo büyükçene o yüzden fimo hamurunu fırınlamadan önce ne kadar da düzgün yapmış olsam da fırınlayınca tepsiye temas eden yüzey yassılaşıyor. Forumda bilye, top gibi şeylerin yapımını gördüm ve gayet de pürüzsüzlerdi. Acaba belli bir teknik mi var ya da bildiğiniz bir ipucu var mı?

Benim aklıma gelen şey, fırınlamada 5 dakika pişirdikten sonra, tam sertleşmeden yassı yüzeyi düzelterek bir kez daha fırınlamak. Fırını açtığımdaki gazı solumamam gerektiğini biliyorum ancak sürekli fırından çıakrıp düzeltirsem bu nun pişme sürecine zararı olmaz mı acaba?

Ya da pişirdikten sonra zımparalamak mı gerekiyor acab düzeltmek için? Böyleyse bana çoook ince bir zımpara lazım olacak ki pürüzsüz bir yüzey elde edeyim. Var mıdır bu kadar ince bir zımpara? :)

Şimdiden teşekkürler :)

Çevrimdışı gokcerdil

• Newbie
  • *
Ynt: Yumurta Yapımı, Bazı Zorluklar
« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2010, 18:48:04 »
ben de bu soruları kendime soruyorum. bilenler cevaplayabilir mi lütfen yahu?
unutma ki dünya funny!

Çevrimdışı lgn97

• Newbie
  • *
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2011, 15:42:39 »
zımpara işini çözer ama sana 0 numara zımpara lazım her yerde yok ama genelde nalburlarda yada büyük kırtasiyelerde bulunuyo

Çevrimdışı cemre_JOVI

• Newbie
  • *
  • Belirttiğim web site adresi bana ait değildir...
« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2011, 14:51:43 »
zımparanı inceliğiyle bir alakası yokki sadece doğru derecede fırınlamak gerekiyor :)
Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır.

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2011, 12:00:13 »
Bu tip yuvarlak yüzeyli objelerin yassılaşmaması için pamuk veya elyaf gibi birşeylerin üzerine koyup fırınlandığını gördüm internette. Ama denemedim. Elyaf erir gibi geliyor ama denemeden hüküm vermemek gerek.
Zımpara konusuna gelince önce kalın sonra su zımparası denen en ince zımparayı kullanın. Zımpara işlemini mutlaka hem objeyi hem zımparayı sık sık ıslatarak yapın. Bu hem objenin üzerinde beyaz lekeler oluşmasını engeller, hem de çıkacak incecik tozu solumanızı önler. Kolay gelsin.
Nihal

nihalerpeden.blogspot.com
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com