Kullanıcı Adı: Hatırlansın mı?
  Şifre:
Ana Sayfa Forum Yardım Ara Üyeler Giriş Yap Kayıt

+ FimoHamuru.NeT - Fimo Hamuru Polimer Kil Fimo Dersleri Fimo Teknikleri Fimo Nedir Polymer Clay  |  Fimo Hamuru  |  Yardım Bölümü  |  Konu:
 Yumurta Yapımı, Bazı Zorluklar
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yumurta Yapımı, Bazı Zorluklar  (Okunma Sayısı 141 defa)
« : 05 Mayıs 2009, 23:47:22 »
NJ
Newbie
*

Merhaba arkadaşlar, ben foruma yeni geldim o sebeple herkese buradan merhaba Gülümseme
Ben anneler günü için anneme yumurta şeklini baz alan bir biblo yapmayı planlıyorum. Ancak yapacağım biblo büyükçene o yüzden fimo hamurunu fırınlamadan önce ne kadar da düzgün yapmış olsam da fırınlayınca tepsiye temas eden yüzey yassılaşıyor. Forumda bilye, top gibi şeylerin yapımını gördüm ve gayet de pürüzsüzlerdi. Acaba belli bir teknik mi var ya da bildiğiniz bir ipucu var mı?

Benim aklıma gelen şey, fırınlamada 5 dakika pişirdikten sonra, tam sertleşmeden yassı yüzeyi düzelterek bir kez daha fırınlamak. Fırını açtığımdaki gazı solumamam gerektiğini biliyorum ancak sürekli fırından çıakrıp düzeltirsem bu nun pişme sürecine zararı olmaz mı acaba?

Ya da pişirdikten sonra zımparalamak mı gerekiyor acab düzeltmek için? Böyleyse bana çoook ince bir zımpara lazım olacak ki pürüzsüz bir yüzey elde edeyim. Var mıdır bu kadar ince bir zımpara? Gülümseme

Şimdiden teşekkürler Gülümseme
« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2010, 19:48:04 »
gokcerdil
Newbie
*

ben de bu soruları kendime soruyorum. bilenler cevaplayabilir mi lütfen yahu?

unutma ki dünya funny!
Sayfa: [1]
  Yazdır  
+ FimoHamuru.NeT - Fimo Hamuru Polimer Kil Fimo Dersleri Fimo Teknikleri Fimo Nedir Polymer Clay  |  Fimo Hamuru  |  Yardım Bölümü  |  Konu:
 Yumurta Yapımı, Bazı Zorluklar

Gitmek istediğiniz yer:  

eXTReMe Tracker