Kullanıcı Adı: Hatırlansın mı?
  Şifre:
Ana Sayfa Forum Yardım Ara Üyeler Giriş Yap Kayıt

+ FimoHamuru.NeT - Fimo Hamuru Polimer Kil Fimo Dersleri Fimo Teknikleri Fimo Nedir Polymer Clay  |  Örgü  |  Yaptıklarınızı Paylaşın  |  Konu:
 bir acemiden soru var....
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: bir acemiden soru var....  (Okunma Sayısı 441 defa)
« : 20 Şubat 2009, 15:18:50 »
zeynepferda
Newbie
*

E-Posta

bir bilen arkadaşa soruyorum, lütfen bana gülmeyin ama.
(bu yaştan sonra anca hobilere fırsat geldi.)

ben hiç tığ işi bilmem. ancak bir arkadaşımın yaptığı çok basit bir işi öğrendim, ha bire onu örüyorum.
hani şu, yünden, dolgu yaparak kareler elde etmek. dünya kadar karem oldu. şimdi onları birleştirerek bir örtü veya battaniye oluşturmak istiyorum. ama nasıl birleştirilir bilmiyorum. hobi sitelerinde gördüğüm ortak bir renkle (siyah veya beyaz gibi) birleştirme işlemi yapılıyor.
ancak bu renk, tüm karelerin etrafına son sıra olarak yapılıp sonra mı birleştiriliyor yoksa birleştirme sırasında mı oluşuyor?
birleştirme işlemi yine tığ ile mi veya iğne-iplikle mi yapılıyor?

acemiye yardım lütfen.
şimdiden teşekkürler.

« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2009, 15:56:38 »
DONDURMA
Sr. Member

E-Posta

Bana rahmetli babaannem o bahsettiğiniz modelden kocaman bir battaniye yapmıştı, hâlâ kullanıyorum.
O'nun yaptığı modelde bütün karelerin son sırası siyah ile örülmüş. Sonrada zincir ile birleştirilmiş.
Önce birer tane birleştirerek uzun şeritler yapıp daha sonra bu şeritleri birbiri üstüne birleştirmek kolay bir yol.
Kolay gelsin. Bitirince paylaşmayı unutmayın olur mu? Gülümseme
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2009, 16:19:35 »
zeynepferda
Newbie
*

E-Posta

sevgili DONDURMA,
her derde hızır gibi yetişiyorsunuz. bilgiyi paylaşmak herkese vergi değil ne yazık ki.

işim bitince tabii sizler de göreceksiniz. ben de severim paylaşmayı.
ama daha çok yolum var. en az birkaç hafta.

saygılar...

« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2009, 17:10:07 »
DONDURMA
Sr. Member

E-Posta

Çok teşekkür ederim Zeynep Hanım,
Paylaşım siteleri ve forumlara girmemin sebebi mümkün olduğunca bilgilenmek. Eh, bilgi almayı beklerken vermemek olur mu? Her küçük bilgi kırıntısı bir fayda sağlar diye düşünüyorum, elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. Umarım faydalı oluyordur. Sevgiler.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
+ FimoHamuru.NeT - Fimo Hamuru Polimer Kil Fimo Dersleri Fimo Teknikleri Fimo Nedir Polymer Clay  |  Örgü  |  Yaptıklarınızı Paylaşın  |  Konu:
 bir acemiden soru var....

Gitmek istediğiniz yer:  

eXTReMe Tracker