Gönderen Konu: Nasıl Vernik Almalıyım  (Okunma sayısı 525 defa)

Çevrimdışı kuzeyim

• Newbie
  • *
    • E-Posta
Nasıl Vernik Almalıyım
« : 15 Nisan 2008, 09:55:09 »
Herkese Merhaba,
Bende artık fimodan değişik takılar yapmaya başladım yakında burdan sizlerede resim göndereceğim ama kafama takılan daha verniklemedim nasıl verniklemem gerekli ? Normal ahşap verniği oluyormu? mat yada parlak vernik kullanabilirmiyim?çünkü fimo verniğini burada bulamıyorum :(

Çevrimdışı *MEHTAP*

• Administrator
  • Hero Member
  • Atıklardan katık yaratın
    • Fimo hamuru
    • E-Posta
Ynt: Nasıl Vernik Almalıyım
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2008, 14:10:17 »
İstediğiniz verniği kullanabilirsiniz. Bu size kalmış tırnak cilasından parke verniğine kadar kullanmanız mümkün.
HER ŞEYİ İSTEYEBİLİRSİN SENİNSE OLACAKTIR.
İMKANSIZI DENE
BELKİ İHTİMALDİR...

Çevrimdışı birdysevda

• Newbie
  • *
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2009, 17:17:08 »
Fimo için satılan su bazlı verniktem aldım.Sürdüğümde sanki yağ sürmüşüm gibi toplanıyor.Vernik gibi değil.Bu vernik ile ilgili bilmediğim birşey mi var acaba ? Bu malzeme için üretilmiş verniğin bu hal alması garip değil mi?Tecrübelerini paylaşacak arkadaşlardan yardım bekliyorum? Başka en iyi sonucu hangi vernik türü veriyor?Teşekkürler şimdiden,iyi çalışmalar...

Çevrimdışı gzmhk

• Full Member
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2009, 23:59:36 »
çok haklısın bende ilk başka kullandığımda bu şekilde sonuçlar alıyodum.
su bazlı vernik sanki vernik sürülmemiş havası veriyo. böyle yağlı gibi oluyo. oyüzden çok az sür. fırçana bol bol alıp bikerede verniklemek yerine , ince tabaka halinde 2 sefer sürmek daha sağlıklı oluyo (ilk tabakayı sür kuruyunca ikinci yabakayı sür )

genelde subazlı verniği fimodan boncuk yani takı aksesuarları yapanlar kullanıyo.
belki yapmış olduğun objede su bazlı verniğine uygun bi obje değildi.
benim bi arkadaşım var fimo hocalığı yapıyo benden ondan öğrendim.