Gönderen Konu: Cernit  (Okunma sayısı 471 defa)

Çevrimdışı romashka

• Newbie
  • *
Cernit
« : 19 Mart 2011, 21:46:49 »
Bugün Eminönünden Cernit marka kil aldım ve hemen denedim. İzlenimlerim;

Kırmızı ve siyah ellerinde kalmamıştı, diğer renkler bolca var.
Paketten çıktığı gibi kullanılabiliyor neredeyse hiç yoğurmak gerekmiyor. fimo ve sculpey'den çok daha yumuşak...
Biraz fazla yumuşak, elinizin sıcaklığından bayılıp gidiyor. şekil verdikçe buzluğa koyup çalışıyorum.

Henüz pişirmedim sonuçları yazarım.

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
Ynt: Cernit
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2011, 16:31:17 »
Henüz Cernit denemedim, ama pakete dokunduğumda bana da çok yumuşak olduğu izlenimini vermişti :( Pişirme sonrası izleniminizi merakla bekliyorum.
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com

Çevrimdışı romashka

• Newbie
  • *
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2011, 23:08:49 »
ilk cane denemesinde biraz gözüm korktu. henüz pişirmedim, iki kağıt arasında biraz bekletip yağını azaltınca biraz sertleşti, çalışmak kolaylaştı. Bekletiyorum bu yüzden. Pişirince mutlaka yazarım.

Çevrimdışı romashka

• Newbie
  • *
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2011, 23:53:22 »
pişirdim cernit'i ve tek kelimeyle harika diyebilirim. Translucent beyaz ile 2-3mm kalınlığında bir melek kanadı yaptım deneme olarak. Formunu biraz salabileceğini okumuştum alüminyum folyodan destek yaptım, form bozulmamış. Gelecek sefere daha düzgün bitiş için nişastadan yatakta pişirmeyi planlıyorum. Fırından çıkar çıkmaz buzlu su banyosunun şeffaflığı arttıracağını okumuştum onu da denedim ama beklediğim kadar saydam olmadı. tamamen saydam olmamakla birlikte Porselen gibi duruyor. Hala çok elastik. Bir de daha önce bahsettiğim gibi ilk cane denemesinde biraz fazla uğraşınca yumuşamıştı o yüzden bu çalışmada hamurla fazla oynamadım, o da kendini ilk seferki kadar salmadı.

Fotoğraf da eklemeye çalıştım ama forumun server'ında yer yokmuş 45kb bile yükleyemedi. Umarım yazdıklarımın faydası olur.