Gönderen Konu: Herkese Merhaba Hayal gücünüz bol olsunn  (Okunma sayısı 2471 defa)

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
Ynt: Herkese Merhaba Hayal gücünüz bol olsunn
« Yanıtla #15 : 28 Haziran 2009, 19:01:30 »
Şulecim,
Aklına gelen herşey fimo için kalıp olabilir. Hobi mağazalarında fimo kalıbı bulabileceğin gibi, evdeki kurabiye kalıplarını, dantel örtüleri vs. kullanabilirsin, ayrıca kendin de çeşitli kalıplar yapabilirsin. Bununla ilgili internette pek çok uygulamalı gösterim bulabilirsin. Ben araştırma yaparken pek çok site buldum, adreslerini kaydetmedim ne yazık ki. Tekrar rastlarsam sana bildiririm. Kolay gelsin.
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com

Çevrimdışı _busSe_

• Newbie
  • *
« Yanıtla #16 : 03 Temmuz 2009, 19:25:19 »
Ben bi türlü fimo bulamadım burda...Ankaradayken yapmıştım.Gerçekten yapımı çok zevkli ;) Mehtap teyzoş bu site senin miii???
diyarbakırda ofiste adını tam olarak hatırlamadığım bi kırtasiyede fimo hamurları war benn aldımm :D
busSe (: <3 A*...!

Çevrimdışı lolipop

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #17 : 14 Ekim 2010, 11:18:01 »
slm arkadaşlar ben de dünden beri fimo hamuru aramakla geçirdim günümü ve sonunda buldu fakat suanda hiç bişi yapamıyorum çünkü hamur çok sert ve dağılıyor acaba napmam lazım yardımcı olurmusunuz..şimdiden tşk ederim..

Çevrimdışı durukan

• Newbie
  • *
« Yanıtla #18 : 25 Ekim 2010, 14:58:52 »
merhaba ben de fimo da meraklı ve daha yeniyim. sürekli internette dolaşıyorum öğrenmek için.
ilk başladığımda oyun hamuru gibi yumuşak olacağını düşündüm. bir türlü yumuşatamadım. araştırdığım kadarıyla bebeyağı ile karıştırdığında yumuşuyor. ama fazla kaçırınca çok yumuşuyor ve şekil vermek zor oluyor.
ben de birşey merak ediyorum. nasıl bir zeminde açıyorsunuz bu hamurları. hamuru açıyorum çok güzel oluyor ama açtığım yerde yapışıp kalıyor. yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • E-Posta
« Yanıtla #19 : 25 Ekim 2010, 18:13:01 »
merhaba ben de fimo da meraklı ve daha yeniyim. sürekli internette dolaşıyorum öğrenmek için.
ilk başladığımda oyun hamuru gibi yumuşak olacağını düşündüm. bir türlü yumuşatamadım. araştırdığım kadarıyla bebeyağı ile karıştırdığında yumuşuyor. ama fazla kaçırınca çok yumuşuyor ve şekil vermek zor oluyor.
ben de birşey merak ediyorum. nasıl bir zeminde açıyorsunuz bu hamurları. hamuru açıyorum çok güzel oluyor ama açtığım yerde yapışıp kalıyor. yardımcı olursanız sevinirim.

Yağ konusunda haklısınız, sert hamuru parçaladıktan sonra sadece parmak uçlarını yağ ile ıslatmanız yeterli oluyor.
Zemin konusuna gelince cam veya parlak yüzeyli seramik tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2010, 18:15:57 Gönderen: DONDURMA »

Çevrimdışı tuti

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #20 : 19 Şubat 2011, 12:56:32 »
merhabalar. ben de bu işte yeniyim :) benim sorum şu, direkt fırın tepsisinin üzerinde pişirmek tedirgin ediyo açıkçası; fırın tepsisine yağlı kağıt koysak da pişirsek bişi farkeder mi acaba?

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • E-Posta
« Yanıtla #21 : 19 Şubat 2011, 21:54:35 »
Yağlı kağıdı denemedim ama iş görür sanırım, ben aluminyum folyo seriyorum tepsiye. Zaten bu tarz bir şey mutlaka kullanmalısınız. Eğer objelerinizi fırın tepsisine direk koyuyorsanız, o tepsiyi sadece bu işe ayırmalısınız.