« Yanıtla #45 : 17 Mayıs 2008, 01:18:49 » |
fimoela
Newbie
|
bende yenı fımoculardanmım:) fırının kaç derece oldugunu bılmeden cunku derece ayarı 8 e kadar yanı 8 kac dereceye tekabul edıyor bılmıyordum:) 30 dk dan daha az tutmama ragmen fımolarımın üstünde nokta nokta kabarcıklar olustu kabarcıkların orta yerı yandıgından sıyahlastı ama ugrassam oyle otantık goruntu yakalayamazdım:) bır bıleklık yaptım harıka oldu.cok guzel bırsey fımo ya... 3 ytl ye ıstedıgın kadar boncuk.hemde ıstedıgın renk ve sekılde. Bundan sonra yakmadan daha ıyı yapmaya calısacagım ama arada bır otantik goruntu ıcın yakarız:P Kötü yanı ben o kokuyu cektım bıraz:( ama bundan sonra dıkkat edıcem. kolay gelsın herkese
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #46 : 19 Haziran 2008, 17:29:17 » |
serapsu
Newbie
|
ya bişey sorcam cama kaplayıp fırına attığımız caman cam çatlamazmı zarar görmezmi yada ahşap zemine yaptığımızda  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #47 : 23 Ağustos 2008, 11:02:36 » |
crescent
Jr. Member

|
çok saol
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #48 : 15 Ekim 2008, 21:20:12 » |
DONDURMA
Sr. Member

|
Ben de acemilerdenim. Size tavsiyem internetten bol bol araştırma yapmanız. "fimo", "polymer clay" gibi kelimelerle ararsanız pek çok site bulursunuz. pek çoğunda video ile anlatım da var. Hele "youtube" sitesine (biliyorsunuz şu sıralar rtük tarafından kapatıldı) yan yollardan girebilirseniz çok iyi anlatımı olan videolar bulabilirsiniz. Ben bu yolu izliyorum. Çok faydalı oluyor. Sevgiler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #49 : 17 Ekim 2008, 23:08:20 » |
gzmhk
Full Member

|
serapsu fimoyu cama kapladğında hiç bişey olmuyo.hatta sana benim yaptığım bi örnek resim. Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap aynı şekilde ahşap zeminede fimoyu kaplayınca hiç bişey olmuyo. ben denedim. ahşap peçetelik aldım ve ön yüzeyini fimoyla kapladığım örnek resmi. Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap İnşallah yardımcı olmuşumdur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #50 : 08 Ocak 2009, 17:19:13 » |
eleminaz
Newbie
|
kızlar ben bişiy sormak istiyorum.mesela fimoyla diyelimki tabak falan kapladık.cam bir tabak düşünün yada baharatlık.sonra onu cilaladık.peki fimonun bu şekli suya geliyormu kızlar.yani yıkayabiliyormuyuz sonradan bu yaptıklarımızı.mesela kaplanan çay tabakları var yapılan.onlar diyelim yıkanabiliyormu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #51 : 08 Şubat 2009, 14:53:06 » |
|
*MEHTAP*
|
elbette yıkayabilirsiniz sorun teşkil etmez yalnız bulaşık makinasında değil.. Burada lütfen yaptıklarımız bölümünü kullanalım yeni resimlerimizi eklemek için.
|
|
|
|
|
|
HER ŞEYİ İSTEYEBİLİRSİN SENİNSE OLACAKTIR. İMKANSIZI DENE BELKİ İHTİMALDİR...
|
|
|
« Yanıtla #52 : 02 Mart 2009, 20:50:35 » |
vent étésién
Newbie
|
merhaba ben de merak saldım bu fimo ya .fakat daha yapmadım önce malzemeleri temin etmem gerekio.çok güzel çalışmarınız war gerçekten öncelikle hepinizi tebrik ediorum.bir de bi sorum olacak takı yaparken metal aksamlarını takıp o şekilde mi fırına weriosunuz.mesela küpenin çengelini takıp yani takının bitmiş haliyle mi fınıa weriosunuz.teşekkür ederim şimdiden:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #53 : 02 Mart 2009, 21:04:37 » |
DONDURMA
Sr. Member

|
Merhaba. Şimdiden kolay gelsin, fimo gerçekten çok güzel bir malzeme, çok zevk alacağınızdan eminim. Kullanacağınız aparat sıcaktan etkilenmeyecek kalitede ise birlikte fırınlamanızda mahzur yok. Ben çalışmalarımda hep birlikte fırınladım, şimdiye dek bu konuda hiç sorun yaşamadım. Çalışmalarınızı bekliyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #54 : 03 Mart 2009, 22:28:21 » |
vent étésién
Newbie
|
teşekkür ederim .aldım bugün hamurumu en kısa zamanda deneyip sonucu sizlerle paylaşacağım .umarım bende güzel şeyler yapabilirim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #55 : 06 Mart 2009, 17:32:20 » |
ceytu
Newbie
|
Merhabalar arkadaşlar;dün geceden bu yana sürekli sitenizi takip ediyorum...öğrenmek için uğraşıyorum çünkü gerçekden acemiyim hatta hiç birşey bilmiyorum sayenizde öğreneceğimi hissediyorum.Bu gün malzemelerimi aldım... Bir sorum olucak.Ben fena halde kokuya ve tehlikesine takılmış bulunmakdayım.Hiç yapmadım şu ana kadar ama gözümü korkuttunuz.Kafamda sürekli koku olurmu? çokmu olur? kokuyu duyarsam ne yapmam lazım?zehirlermi? başıma bir iş gelirmi? diye sorup duruyorum.Evde 2 yaşında kızımda var çünkü  koku hakkında beni bilgilendirirmisiniz lütfen bu kadar korkulacak bişeymi bu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #56 : 07 Mart 2009, 11:55:53 » |
|
|
|
« Yanıtla #57 : 13 Mart 2009, 02:40:19 » |
AŞKIN
Newbie
|
slm bende yeni üyenizim siteyi çok beyendim ben uzun zamandir ugrasiyorum fimoyla yaptiklarimi dükanimda satiyorum cokta talep var hepimize kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #58 : 14 Nisan 2009, 22:18:40 » |
senayk
Newbie
|
selam ben yeni üyeyim siteyi çok beğendim fimoyla uğraşmak istiyorum önce malzemeleri temin etmem gerekiyo ama sizden bana yardım etmenizi bekliyorum ben yunanistanda yaşıyorum ve fimo açma makinesini bursa da veya edirne de nerede bulabilirim adres olarak yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #59 : 20 Ağustos 2009, 13:13:38 » |
glikoz
Newbie
|
iyi günler hanımlar ben fimoya yeni merak sardım hatta bu gün sabah 3 sularında diyebilirim  istedigim birşey var onu çok aradım tr de bulamadım eşimden istedim oda anlayıp getiremedi yurtdışından onu nasıl yapabilirim nereden bulabilirm diye düşünürken derya baykalda gördügüm hamurlar (fimo) aklıma geldi belki olabilir diye bayabi aradım nette burayı buldum bayada faydalandım En kısa zamanda Fimolardan alıp deneyecegim bi iki surum olacaktı şekillendirip pişirdigimiz bir malzemeyi sogudukten sonra yeni pişirilmemiş bir şekille kaynaştırarak fırınladıgımızda ilk şekil deforme oluyormu diyelimki bir bardagı kalıp olarak kullandık ve daha sonra o pişen malzeme üzerine başka bi çalışma yapmak istedik umarım anlatabilmişimdir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|