Gönderen Konu: İp uçları  (Okunma sayısı 8918 defa)

Çevrimdışı dmtltn

• Newbie
  • *
    • E-Posta
Ynt: İp uçları
« Yanıtla #60 : 08 Ekim 2010, 20:32:49 »
engin bilgileriniz için ellerinizze sağlık çok tşkrler

Çevrimdışı lolipop

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #61 : 15 Ekim 2010, 08:24:55 »
ama benim aldığım fimolarda mı sorun var acaba fimo soft yumuşak olur dediler ama aldıklarım elimde dağılıyor un gibi şekil vermek imkansız en kolay ne yapabilirim?yardımcı olun lütfenn mehtap ablaaaaaaaaa :(

Çevrimdışı ayseahu

• Newbie
  • *
« Yanıtla #62 : 08 Kasım 2010, 22:14:02 »
Merhaba,
ben daha yeniyim birşey sorabilirmiyim. bu fimolar çok sert bana fimo yumuşatıcısı da verdiler. tam bilmediğim için soft ve classic ne bulduysam aldım. sanırım soft daha yumuşakmış. nasıl yumuşatabilirim. bir de su bazlı vernik verdiler. fırınladıktan sonra mı sürüyorum bu verniği ve ayrıca tırnak cilasını hangi tür objelere sürebilirim?

effectliler ne oluyor, onları nelerde kullanabilirim? amma soru sordum :(

kusuruma bakmayın ne olur :( becermem lazım bu işi, eşim başaramazsın diye beni çok üzdü. başaracağım inşallah :(

Ahu

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
« Yanıtla #63 : 09 Kasım 2010, 22:45:40 »
Merhaba Ayseahu,

Önce, kusura bakmasın ama eşiniz halt etmiş. Başaramazsın diye ukalalık yapacağına otursun kendisi ne yapabilecek ona baksın. Sinir oluyorum böyle adamlara. Ne yani başaramazsanız mutlu mu olacak. Ayrıca da başarı ne, başarısızlık ne? Yaptığınız bir şeyi ben beğendim, eşiniz beğenmedi... Ne oldu yani başardınız mı başarmadınız mı demek olacak?
Kimseye birşey ispat etmek zorunda değilsiniz unutmayın. Alın elinize, zevk alıyorsanız mesele yok. Hoşlanmadıysanız atarsınız olur biter.

Sorularınız için: Konuyu açan Mehtap Hanım'dır. Dolayısıyla bu cevabı verirken O'na müdahale etmiş olmak istemem. Ancak bu mesajınızı bana özel mesaj olarak da göndermişsiniz, teveccühünüze teşekkür ederim.

Ama şunu belirtmeliyim, ben bu sitenin bilirkişisi değilim. Sadece çok araştırma yapan birisiyim. Fimoya başlamadan önce uzun zaman inceledim. Internette bu konuda görmediğim site blog kalmadı desem yeridir. Hâlâ da devam ediyorum. Yani demem o ki, ben bu konuda eğitim almadım, kendimi yetiştirmeye çalışıyorum.
Öğrendiklerimi ve tecrübelerimi de, benim gibi hobilerini geliştirmek isteyenlerle paylaşmayı seviyorum. Çünki ben ne öğreniyorsam, paylaşımı seven kişiler sayesindedir. Size de tavsiyem bol bol araştırma yapın. Internet öğrenmek isteyen herkes için şahane bir (hatta bir çok) okul.

Hamur yumuşatma için verilen yumuşatıcıyı biliyorum ama kullanmadım Bu konu için lütfen şu linke bakın:
http://www.fimohamuru.net/forum/index.php/topic,1064.0.html

Vernikleme için şimdiye kadar ben de oje kullandım, ve tavsiye de ettim. Ancak zaman geçtikçe bunun pek de iyi bir yöntem olmadığının farkına vardım, çünki oje ile verniklenen objeler zaman geçince matlaşıyor ve uzun süre birbirlerine değerek dururlarsa yapışıyorlar. Şimdi Cadance Sır Vernik diye bir ürün aldım, ama henüz kullanmadım. Çünki bazı nedenlerden ötürü birkaç aydır fimo ile uğraşamadım. Yani araştırmanın yanı sıra tecrübeler de önemli.
Efect'liler oldukça geniş bir yelpaze. Kullanım alanları sizin seçiminize kalmış. Ve bazı teknikler örneğin "Mica Shift" sadece effectliler grubunun metallic olanları ile yapılabiliyor. Vs. vs.

Sevgiler. Kolay gelsin.
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com

Çevrimdışı ayseahu

• Newbie
  • *
« Yanıtla #64 : 10 Kasım 2010, 08:43:09 »
Çok teşekkür ederim dondurma, isminizi bilmiyorum nickiniz ile hitap ettim kusura bakmayın. evet dün akşam yapmaya başladım önce biraz cıvık oldu. meğer bebe yağını fazla almışım elime. herkes dalga geçti ama sonradan çok güzel şeyler çıktı ortaya tabii yarım yamalak ama benim için şimdilik bir ilerleme.

nazik cevabınız iinde teşekkür ederim. bütün gece şirin yap deyip durdu eşim. dayanamadım gel sen yap dedim artık  ;D beceremedi ;D

çok zor yumuşuyor önce parçalanıyordu. çimden kötü bir hamurmu aldım acaba dedim. sonradan toplandı ama bir hayli uğraştım.

bu erişte makinası bir işe yarıyormu alsam mı fikrinizi sorayım dedim. yani mesela bebek yağı kullanmadan paketten çıkarttığım gibi makinadan geçirsem, yumuşar mı?

sevdim ben bu işi, stresimi aldı valla  :) başınızıda ağrıttım, değerli vaktiniz için teşekkür ederim.

sevgiyşe kalın

Ahu

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • E-Posta
« Yanıtla #65 : 10 Kasım 2010, 12:51:56 »
Merhaba Ahu Hanım,

Erişte makinesini tasviye ederim, işi çok kolaylaştırıyor. Örneğin "skinner blend" (degrade renk geçişi) için. Ama yumuşatma için kesin çözüm olamıyor. Eğer hamurunuz parçalanacak kadar kuru ise yağ veya fimo yumuşatıcısı kullanmanız şart oluyor. Makineyi, hamur kıvama geldikten sonra kullanmak bana daha iyi geliyor. Çünki parçalanan hamur makinenin aralarına giriyor ve temizlenmesi oldukça güç.

Yaptıklarınızı paylaşın bizimle. Sizin için çok faydalı olacak. Ben ilk yaptığım işlerle başladım paylaşmaya, bazı arkadaşlar çok değerli eleştiriler yaptılar. Benim farketmediğim hatalar vardı, beni uyardılar. Şimdi gerçekten, yaptıklarıma bakınca bir hayli ilerlemiş olduğumu görüyorum, o değerli arkadaşların bunda çok katkıları var. Size de tavsiye ederim.

Bir de ne olur en azından bu siteyi didik didik inceleyin. Yerli siteler içinde benim gördüğüm fimo üzerine ağırlıklı en kapsamlı forum burası. Çok güzel bilgiler ve fikirler bulacaksınız.

Eşinize de selamlar  ;D ;D ;D

Sevgiler, kolay gelsin

Nihal Erpeden (İşte sizi yakaladım, paylaştığım işlerde resim üzerlerinde genellikle ismim yazılıdır  ;D)

Çevrimdışı ayseahu

• Newbie
  • *
« Yanıtla #66 : 10 Kasım 2010, 13:53:31 »
Nihal hanım emin olur her paylaştığınıza baktım ama ben resmi incelediğimden isim ile ilgilenmedim. :o

eşime selamınızı iletirim ;D ;D

bir şey daha sorabilirimiyim, bu sitede yok bu sorunun cevabı sanırım:

parmak izi oluşumunu nasıl engelliyorsunuz?
bir yerde metal olmayan törpü kullanın diyor ama sizin değerli fikirlerinizi de alayım. ayrıca fimo da mesela ben dün akşam civciv yaptım fırınladıktan sonra burnunu yanlışlıkla kırdım onu nasıl yapıştırabilirim. yani tekrar burun yapsam fırınlıyabiliyormuyum?

ayrıca boyama yapabiliyormuyuz makyaj yapmak mesela. ne ile boyarım bu civcivleri ben :) fırınlamadan önce mi boyuyoruz birde.

heh bıktırdım di mi :'(  nolur kusura bakmayın, başka sorum olmaz zaten :(

Ahu

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • E-Posta
« Yanıtla #67 : 10 Kasım 2010, 16:53:20 »
Rica ederim Ahu Hanım,
Faydam oluyorsa ne mutlu bana, bu forumlar bilgi paylaşmak için.

Parmak izini önlemek için işiniz bittiğinde fırınlamadan önce iz olan yerleri bastırmadan hafifce oğuşturun. Bazıları eldivenle yapıyor. Fırınladıktan sonra içine bir iki damla bulaşık deterjanı eklediğiniz su ile ıslatarak 1200 no.lu zımpara ile zımparalayabilirsiniz. Arada bir objeyi de suya sokun. Islatma işlemi toz oluşup solumanızı ve renk matlaşmasını engellemek içinmiş. Deterjanı neden koyuyoruz onu çözemedim ama ustalar söylediğine göre vardır bir sebebi. Öğrenebilirsen onu da yazarım.
 Fırınlanmış objeler yeniden fırınlanabiliyor, yalnız dikkat etmek gerek yanma riski olabilir. Siz en iyisi japon gibi kuvvetli bir yapıştırıcı ile deneyin derim.
Sanırım bu sitede bir yerlerde boyama işinden bahsedilmişti. Makyaj malzemelerinizden veya akrilik boyalardan yararlanabiliyorsunuz galiba.
Aslında bunun için arama motoruna fimo, paint, make up yazarak arayın. Ne yazık ki yerli sitelerde pek fazla bilgi bulamıyorum.
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2010, 16:55:09 Gönderen: DONDURMA »

Çevrimdışı ayseahu

• Newbie
  • *
« Yanıtla #68 : 11 Kasım 2010, 09:01:15 »
çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için :)