Gönderen Konu: İp uçları  (Okunma sayısı 8899 defa)

Çevrimdışı fimoela

• Newbie
  • *
Ynt: İp uçları
« Yanıtla #45 : 17 Mayıs 2008, 00:18:49 »
bende yenı fımoculardanmım:) fırının kaç derece oldugunu bılmeden cunku derece ayarı 8 e kadar yanı 8 kac dereceye tekabul edıyor bılmıyordum:)
30 dk dan daha az tutmama ragmen fımolarımın üstünde nokta nokta kabarcıklar olustu kabarcıkların orta yerı yandıgından sıyahlastı ama ugrassam oyle otantık goruntu yakalayamazdım:)
bır bıleklık yaptım harıka oldu.cok guzel bırsey fımo ya...
3 ytl ye ıstedıgın kadar boncuk.hemde ıstedıgın renk ve sekılde.
Bundan sonra yakmadan daha ıyı yapmaya calısacagım ama arada bır otantik goruntu ıcın yakarız:P
Kötü yanı ben o kokuyu cektım bıraz:( ama bundan sonra dıkkat edıcem.
kolay gelsın herkese

Çevrimdışı serapsu

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #46 : 19 Haziran 2008, 16:29:17 »
ya bişey sorcam cama kaplayıp fırına attığımız caman cam çatlamazmı zarar görmezmi yada ahşap zemine yaptığımızda ????

Çevrimdışı crescent

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #47 : 23 Ağustos 2008, 10:02:36 »
çok saol

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
« Yanıtla #48 : 15 Ekim 2008, 20:20:12 »
Ben de acemilerdenim. Size tavsiyem internetten bol bol araştırma yapmanız. "fimo", "polymer clay" gibi kelimelerle ararsanız pek çok site bulursunuz. pek çoğunda video ile anlatım da var. Hele "youtube" sitesine (biliyorsunuz şu sıralar rtük tarafından kapatıldı) yan yollardan girebilirseniz çok iyi anlatımı olan videolar bulabilirsiniz. Ben bu yolu izliyorum. Çok faydalı oluyor. Sevgiler
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com

Çevrimdışı gzmhk

• Full Member
    • E-Posta
« Yanıtla #49 : 17 Ekim 2008, 22:08:20 »
serapsu fimoyu cama kapladğında hiç bişey olmuyo.hatta sana benim yaptığım bi örnek resim.

aynı şekilde ahşap zeminede fimoyu kaplayınca hiç bişey olmuyo. ben denedim. ahşap peçetelik aldım ve ön yüzeyini fimoyla kapladığım örnek resmi.

İnşallah  yardımcı olmuşumdur.

Çevrimdışı eleminaz

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #50 : 08 Ocak 2009, 17:19:13 »
kızlar ben bişiy sormak istiyorum.mesela fimoyla diyelimki tabak falan kapladık.cam bir tabak düşünün yada baharatlık.sonra onu cilaladık.peki fimonun bu şekli suya geliyormu kızlar.yani yıkayabiliyormuyuz sonradan bu yaptıklarımızı.mesela kaplanan çay tabakları var yapılan.onlar diyelim yıkanabiliyormu?

Çevrimdışı *MEHTAP*

• Administrator
  • Hero Member
  • Atıklardan katık yaratın
    • Fimo hamuru
    • E-Posta
« Yanıtla #51 : 08 Şubat 2009, 14:53:06 »
elbette yıkayabilirsiniz sorun teşkil etmez yalnız bulaşık makinasında değil.. Burada lütfen yaptıklarımız bölümünü kullanalım yeni resimlerimizi eklemek için.
HER ŞEYİ İSTEYEBİLİRSİN SENİNSE OLACAKTIR.
İMKANSIZI DENE
BELKİ İHTİMALDİR...

Çevrimdışı vent étésién

• Newbie
  • *
« Yanıtla #52 : 02 Mart 2009, 20:50:35 »
merhaba ben de merak saldım bu fimo ya .fakat daha yapmadım önce malzemeleri temin etmem gerekio.çok güzel çalışmarınız war gerçekten öncelikle hepinizi tebrik ediorum.bir de bi sorum olacak takı yaparken metal aksamlarını takıp o şekilde mi fırına weriosunuz.mesela küpenin çengelini takıp yani takının bitmiş haliyle mi fınıa weriosunuz.teşekkür ederim şimdiden:)

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • E-Posta
« Yanıtla #53 : 02 Mart 2009, 21:04:37 »
Merhaba.
Şimdiden kolay gelsin, fimo gerçekten çok güzel bir malzeme, çok zevk alacağınızdan eminim.
Kullanacağınız aparat sıcaktan etkilenmeyecek kalitede ise birlikte fırınlamanızda mahzur yok. Ben çalışmalarımda hep birlikte fırınladım, şimdiye dek bu konuda hiç sorun yaşamadım.
Çalışmalarınızı bekliyoruz.

Çevrimdışı vent étésién

• Newbie
  • *
« Yanıtla #54 : 03 Mart 2009, 22:28:21 »
teşekkür ederim .aldım bugün hamurumu en kısa zamanda deneyip sonucu sizlerle paylaşacağım .umarım bende güzel şeyler yapabilirim ::)

Çevrimdışı ceytu

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #55 : 06 Mart 2009, 17:32:20 »
Merhabalar arkadaşlar;dün geceden bu yana sürekli sitenizi takip ediyorum...öğrenmek için uğraşıyorum çünkü gerçekden acemiyim hatta hiç birşey bilmiyorum sayenizde öğreneceğimi hissediyorum.Bu gün malzemelerimi aldım...

Bir sorum olucak.Ben fena halde kokuya ve tehlikesine takılmış bulunmakdayım.Hiç yapmadım şu ana kadar ama gözümü korkuttunuz.Kafamda sürekli koku olurmu? çokmu olur? kokuyu duyarsam ne yapmam lazım?zehirlermi?
başıma bir iş gelirmi? diye sorup duruyorum.Evde 2 yaşında kızımda var çünkü :(
 koku hakkında beni bilgilendirirmisiniz lütfen bu kadar korkulacak bişeymi bu?

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • E-Posta
« Yanıtla #56 : 07 Mart 2009, 11:55:53 »
Sevgili Ceytu,
Hoşgeldiniz. Fimo ile ilgili herşeyi internetten öğrenebilirsiniz. Yaklaşık 7-8 aydır uğraşıyorum. Yani "Bir Acemiden Tavsiyeler"  ;D .
Önce elinize küçük bir parça hamur alıp onu tanıyın, ne kadar uysal bir malzeme olduğunu görün.
Sonra özellikle bu siteyi iyice inceleyin. Çünki paylaşımı seven üyeler var ve onlar çeşitli tekniklerle ilgili bilgilerini ve konuyla ilgili sitelerin linklerini vermişler. Hele videolu anlatımları bulursanız daha da çok yararlı olur.
Sonrada en basitinden başlayıp uygulamalı anlatımı adım adım takip ederek işleme başlayın.
Ben bu yolu izliyorum ve bir hayli yol katettim, size de tavsiye ederim.
Koku konusuna gelince, fırınladığınız ürünü yakmazsanız koku olmuyor, ama yinede hissetmediğimiz gazlar varsa diye tedbirli olup, obje pişerken orada bulunmamakta ve mümkünse kapı pencere açmakta yarar var. Pişirme tepsinize objeyi direk temas ettirmeyin. Tepsiye folyo serip üzerinde pişiriyorum, bazı arkadaşlar bunun renkte değişiklik yarattığını yazdılar ancak ben buna katılmıyorum. Hatta bazı kalın ve boyutlu objeleri yaparken direk folyoyu kaplayarak yapıyorum. Örnek "yaptıklarınızı paylaşın" bölümünde "duvar süsü balıklar" başlıklı paylaşım.
Kolay gelsin, yaptıklarınızı bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin olur mu?

Çevrimdışı AŞKIN

• Newbie
  • *
« Yanıtla #57 : 13 Mart 2009, 02:40:19 »
slm bende yeni üyenizim siteyi çok beyendim ben uzun zamandir ugrasiyorum fimoyla yaptiklarimi dükanimda satiyorum cokta talep var hepimize kolay gelsin

Çevrimdışı senayk

• Newbie
  • *
« Yanıtla #58 : 14 Nisan 2009, 21:18:40 »
selam ben yeni üyeyim siteyi çok beğendim fimoyla uğraşmak istiyorum önce malzemeleri temin etmem gerekiyo ama sizden bana yardım etmenizi bekliyorum ben yunanistanda yaşıyorum ve fimo açma makinesini bursa da veya edirne de nerede bulabilirim adres olarak yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı glikoz

• Newbie
  • *
« Yanıtla #59 : 20 Ağustos 2009, 12:13:38 »
   iyi günler hanımlar ben fimoya yeni merak sardım hatta bu gün sabah 3 sularında diyebilirim  ::)

istedigim birşey var onu çok aradım tr de bulamadım eşimden istedim oda anlayıp getiremedi yurtdışından

onu nasıl yapabilirim nereden bulabilirm diye düşünürken  derya baykalda gördügüm hamurlar (fimo) aklıma geldi  belki olabilir diye bayabi aradım nette burayı buldum bayada faydalandım En kısa zamanda Fimolardan alıp deneyecegim
 bi iki surum olacaktı şekillendirip pişirdigimiz bir malzemeyi sogudukten sonra yeni pişirilmemiş bir şekille kaynaştırarak fırınladıgımızda ilk şekil deforme oluyormu  diyelimki bir bardagı kalıp olarak kullandık  ve daha sonra o pişen malzeme üzerine başka bi çalışma yapmak istedik  umarım anlatabilmişimdir