Gönderen Konu: İp uçları  (Okunma sayısı 8900 defa)

Çevrimdışı boncux

• Full Member
Ynt: İp uçları
« Yanıtla #30 : 14 Ekim 2007, 21:05:52 »
teşekkürler boncux gerçekten yapılanları gördüm süper benim sorum vardı ama cevabını alamadım
bildiğimiz ahşapta fırına girebiliyormu bi yerde verniklenip zımparalandıktan sora fimo hamuru oluyomu onu detaylı olarak yazarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

goccia_ bildiğimiz ahşap fırına girebiliyor
vernikleyip zımparalandıktan sonra fimo hamuru oluyor mu sorusuyla neyi kastettiğini anlamadım
ahşabı vernikleyip zımparaladıktan sonra üstüne fimo uygulayabiliyosun fimoyu ise pişirdikten sonra sadece cilalıyosun yani vernikliyosun
detaylarını forumdaki eski mesajlarda bulabilirsin

ve fimo hamuru boyanıyor pişmeden önce de boyanabiliyor piştikten sonra da su bazlı (akrilik) boyalarla boyanıyor hatta ben de boyayarak yaptığım bir çalışmayı foruma eklemiştim
hamurun boyanması ile ilgili mehtap 'ın da çok yardımcı olacağını düşündüğüm mesajlarını okursan (özellikle allıklar ve farlarla ilgili) boyama konusunda bilgileneceğini düşünüyorum

umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Dinlemeyi öğren..
Bazı fırsatlar kapıyı hafif tıklatır...

Çevrimdışı bahar

• Newbie
  • *
« Yanıtla #31 : 27 Ekim 2007, 13:31:09 »
Arkadaşlar hepinizin eline ağzına sağlık yeni başlayan biri olarak sizleri takip etmeye çalışıyorum ve bir şey sormak istiyorum.Fimo hamuru fırında pişer insan sağlığı açısından uyarılarda da bulunmuşsunuz peki buna paralel olarak normal hamurişlerinizi pişirdiğiniz fırınlardamı fimo hamurunu pişiriyorsunuz yoksa ayrıyeten bu işlemi yapmak için yeni bir fırın mı edindiniz. şimdiden gelecek yorumlara teşekkür ederim...

Çevrimdışı *MEHTAP*

• Administrator
  • Hero Member
  • Atıklardan katık yaratın
    • Fimo hamuru
    • E-Posta
« Yanıtla #32 : 27 Ekim 2007, 15:08:52 »
Ben kendi adıma yazıyorum fimolarımı evdeki tek var olan fırınımda pişiriyorum bu fırınımda hamurda kekte herşeyi yapıyorum şimdiye kadar sağlık sorunu yaşamadım yaşıyacağımıda sanmıyorum fimo için özel fırın almaya gerek yok ama alanalarda var tabi saygı duyarım.Fimolarım fırınlandıktan sonra fırının ağzını açıp bolca havalndırıyorum fırınımın genel temizliğini yapıyorum bende bir sorun teşkil etmedi uzun yıllardır fırınlamama rağmen.Kolay gelsin.
HER ŞEYİ İSTEYEBİLİRSİN SENİNSE OLACAKTIR.
İMKANSIZI DENE
BELKİ İHTİMALDİR...

Çevrimdışı badem

• Jr. Member
  • **
    • E-Posta
« Yanıtla #33 : 28 Ekim 2007, 10:39:15 »
evet bende ilk başlarda mehtabın başının etini çok yedim fırın konusunda ama :D korkacak bişi yok arkadaşlar.....

evdeki pasta börek yaptığınız fırınlarda gayette güzel pişiyolar fosur fosur :D:D

temizliğini yaptığınız sürece hiç bi problem olmuyo

herkese kolay gelsin

Çevrimdışı bahar

• Newbie
  • *
« Yanıtla #34 : 01 Kasım 2007, 13:29:42 »
içimi rahatlattınız teşekkür ederim ;) bir şey daha sorucam ehüehüehü peki aldığımız fimoları paketleri açılmadan ne kadar sürede saklayabiliriz.Üzerlerine baktım son kullanma tarihlerini belirten bir ibare yok...ve ne şekilde muhafaza etmeliyiz. (buzdolabı,serin ve karanlık ortam vs..)

Çevrimdışı *MEHTAP*

• Administrator
  • Hero Member
    • Fimo hamuru
    • E-Posta
« Yanıtla #35 : 01 Kasım 2007, 15:25:20 »
Hiç fark etmez açılmış paketler bile her türlü ortamda uzun aylar ilk günkü gibi kalabiliyorlar.Yalnızca yanında başka maddeler olmasın zira plastiği bile zamanla eritip kendine yapıştırabiliyor.Açılmış paketlerinizi bir poşetin içinde herhangi bir yerde saklayabilirsiniz.Açılmamışları ise istediğiniz şekilde saklayabilirsiniz yanlız kapalı olsun kururlar tekrar kullanımda zorluk çekersiniz.Kolay gelsin.
İMKANSIZI DENE
BELKİ İHTİMALDİR...

Çevrimdışı bahar

• Newbie
  • *
« Yanıtla #36 : 03 Kasım 2007, 23:32:58 »
Evetttt ilk denememi bu gün yapmış bulunmaktayım arkadaşlar :D Mehtabın açmış olduğu konuların birinden esinlenerek bu çalışmamı gerçekleştirdim...daha çok acemiyim çok endişiler çektim yaparken acaba yanar mı renk değiştirir mi vs. diye ...sonuç mükemmel oldu diyebilirim...basit figürler çalıştım akvaryum tablo yapıcam henüz bitmedi şimdilik balık yosun vs. yaptım daha renkler alıp eklemeler yapmam gerekiyor tamamı bitince siteye ekliyeceğim...bu arada benim fırın bir garip 130 derece çalışmıyor bende 150 derece de dakikasını azaltarak pişirdim...

Bir de bir şey daha sormak istiyorum ...kafama takıldı da (çok soru soruyorum kusuruma  bakmayın) oynadığımız bu hamurlar polimer kil degil mi? asıl adı bu, FİMO hamurun markası mı? eğer markaysa FİMO, benim aldığım hamurlar harika çıktı ne renk değiştirdi ne de başka bir şey ,ucuz hamur bakıcaktım şimdilik bu markayı kullanma kararı aldım  :P

Çevrimdışı *MEHTAP*

• Administrator
  • Hero Member
    • Fimo hamuru
    • E-Posta
« Yanıtla #37 : 04 Kasım 2007, 00:36:04 »
hamur seçimin doğru ucuz alırsan çalışmalarında garantili sonuç çıkaramazsın.En kısa zamanda paylaşmanı dileriz.
İMKANSIZI DENE
BELKİ İHTİMALDİR...

Çevrimdışı boncux

• Full Member
« Yanıtla #38 : 05 Kasım 2007, 09:09:47 »
evet ben de mehtap'a katılıyorum ucuz hamur alınca emeğiniz boşa gidebiliyor
polimer killerin fimo dan başka bir de premo markası var (başka markaları da vardır elbette fakat ben bilmiyorum) ama ben çok nadir rastlıyorum bu markaya
Dinlemeyi öğren..

Çevrimdışı nevalatmaca

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #39 : 08 Kasım 2007, 10:39:00 »
merhaba arlette ben de aydınlıyım ve seni burda görmek çok güzel denemeni tavsiye ederim çok zevkli ve benim bu konuda ki tek iddia ediyorum bu hamurlar sihirli hamuru eline ldığında o kadar güzel şeyler çıkıyor ki buna inanamazsınen kısa zaman da umarım yaptığın yapacağın o güzellikleri bizlerlede paylaşırsın

Merhaba ben az önce tesadüfen nette gezerken buldum bu siteyi ve böyle bir hamurdan haberdar değildim. Çok güzele benziyor ben kuşadasında oturuyorum burda nerde bulabilirim yada sık sık istanbula gidiyorum istanbuldanda alabilirim. TEŞEKKÜRLER

MERHABA BEN AZ ÖNCE ÜYE OLDUM BU SİTEYE
evet benim yerime çokta güzel cvp vermişler çok tşk ederim dedikleri doğrudur her çalışmanızı ister mat ister parlak olarak vernikleyin bu ömürlerini uzatır.Makinada yıkanmasını tavsiye etmem.Kolay gelsin.

Çevrimdışı boncux

• Full Member
« Yanıtla #40 : 08 Kasım 2007, 20:46:48 »
nevalatmaca aramıza hoşgeldin :)
fimo hamurunu her türlü hobi merkezinde bulabilirsin...
paylaşımlarını en kısa zamanda bekliyoruz....
Dinlemeyi öğren..

Çevrimdışı dln

• Newbie
  • *
« Yanıtla #41 : 16 Şubat 2008, 13:15:25 »
çok güzel seyler var ama yapamıycam galibaaaaa:(:(:(

Çevrimdışı ruveyda

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #42 : 20 Şubat 2008, 17:45:15 »
cok tesekkurler sorularima problemsiz cevap buldum sadece cam bardagi firina koydugumda kirilir diye dusunuyorum birde ben mesela bir ferman seklinde hamur yapip onun uzerine yazi yazmayi istiyorum markor kalemlerle acaba firinlamadan oncemi yazmaliyim sonrami birde guzel olurmu acaba yardimci olursaniz sebinirim rica etsem mail adresime ben fransadan yaziyorum yakinlarimda gidip sorabilecegim kimse yok tsk

Çevrimdışı mürvet

• Newbie
  • *
« Yanıtla #43 : 04 Mart 2008, 09:25:16 »
sitenize bende yeni katldm. değişik tasarmlarım var bu işte yeniyim ortak paylaşm içinde bişeyler yaparm umarım.
slm herkese

Çevrimdışı mürvet

• Newbie
  • *
« Yanıtla #44 : 04 Mart 2008, 09:33:27 »
sitenize bende yeni katldm. değişik tasarmlarım var bu işte yeniyim ortak paylaşm içinde bişeyler yaparm umarım.
slm herkese