Gönderen Konu: Malzeme hakkında  (Okunma sayısı 3376 defa)

Çevrimdışı *MEHTAP*

• Administrator
  • Hero Member
  • Atıklardan katık yaratın
    • Fimo hamuru
    • E-Posta
Malzeme hakkında
« : 15 Mart 2007, 23:38:17 »
Fimo: Soft ve classic olarak ikiye ayrılıyor.
Soft çok daha kolay şekil alıyor. Çalışılması rahat ve zevkli.
Classic sert olduğu için renkler kolay karışmıyor ve motif uygulamaları daha başarılı oluyor.
Sculpey III : Kolay şekil alıyor , renk seçenekleri fazla ve çok güzel.
Premo!: Pek yumuşak değil. Motif uygulamalarında çok başarılı.
Transparan likit sculpey: Sıvı formda polimer kil. Pişmemiş polimer killin üzerine sürülüp pişirilince cila, iki polimer kil parçasını birleştirip pişirince güçlü bir yapıştırıcı özelliği var. Transfer amaçlı kullanılıyor. Yağlı boya, pigment ve mika tozlarıyla renklendirilebiliyor.

Fimo oldukça yumuşak, ev fırınında sertleşmesini sağlayan plastik maddeler içeren, kolaylıkla şekillendirilebilen ve oyun hamuruna benzeyen bir modelleme malzemesidir. Sıra dışı bir ürün olan, kullanım alanlarının sınırsızlığıyla ve kullanım kolaylığı ile dikkat çeken polimer-kil yeryüzünde bulunan doğal killere benzemez. Fimo'yu geleneksel killerden ayıran en önemli özellikleri, renklerinin birbirleriyle kolayca karışabilmesi, renk yoğunluğunun istenildiği gibi azaltılabilmesi veya çoğaltılabilmesi, kalıp alma, yontma, oyma, boyama, parlatma ve baskı işlemlerinin yapılabilmesi ve zımparalanabilmesidir. Toprak kile oranla daha dayanıklı olan fimo polimer-kil tamamen kimya laboratuarlarında geliştirilmiştir. İçeriğinde; Polyvinly Chloride (PVC), renk pigmentleri ve plastik maddeler bulundurur. Su içermediğinden kuruma, çatlama gibi sorunlarla da karşılaşmanızı önler. Ev fırınında 130 derecede 30 Dk. pişirildiğinde içeriğindeki ısıya duyarlı plastik madde sıcakla temas ettiği anda sertleşmeye başlar. Metal, ahşap, cam, taş ve ısıya dayanıklı plastik yüzeyler kaplanabilir. Seramik gibi şekillendirilebildiği için takı ve biblo yapımında da rahatlıkla kullanılabilir. Doğru olarak fırınlandığı zaman hamurlarınızın renginde solma, koyulaşma ve şekil bozukluğu oluşmaz. Bir fimo paketi 56 gr. ağılığında ve 55 x 55 x 15 mm ebadındadır. 4 dosya kağıdı kadar yüzey rahatlıkla kaplanabilir. Fimo Soft ve Classic olmak üzere iki çeşittir. Fimo Soft daha yumuşak ve kolay yoğrulur. Opak, transparan, florasan, simli, metalik, mermer efektli olmak üzere 48 renkten oluşmaktadır. Fimo Classic ise daha sert ve yumuşatma işlemi daha zordur. Yumuşak olmamasının nedeni detaylı çalışmalar ve oyma işlemi gibi işçilik gerektiren çalışmalarda zorluk çekilmemesi içindir. Bir transparan ve 23 opak renkten oluşur. Emboss Tozu(Embossing Powder)
Uygulanan zemin üzerinde ısıyla temas ettiğinde kabaran ve piyasada çeşitli renkleri bulunan bir tozdur.Fimo çalışmalarında özellikle oyuk kısımlara dökülüp pişirildiğinde çok hoş efektler elde edilir.

« Son Düzenleme: 28 Mart 2007, 16:58:10 Gönderen: *MEHTAP* »
HER ŞEYİ İSTEYEBİLİRSİN SENİNSE OLACAKTIR.
İMKANSIZI DENE
BELKİ İHTİMALDİR...

Çevrimdışı gökçe

• Newbie
  • *
    • E-Posta
Ynt: Malzeme hakkında
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2007, 17:45:40 »
merhaba
ben gebzede oturuyorum ve halen fimo hamuru bulamadım .bu bölgede fimo hamuru emin edebileceğim yerler hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Çevrimdışı *MEHTAP*

• Administrator
  • Hero Member
    • Fimo hamuru
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2007, 17:52:11 »
Fimoyu bulamamış olmanıza üzüldüm ama gebzedende size bir yer öneremem çünkü gebzeyi bilmiyorum :( ama çok iyi araştırıpta bulamadıysanız netten sipariş ile temin edebilirsiniz.Yada bizde gönderiyoruz bizdende temin edebilirsiniz.Kolay gelsin
İMKANSIZI DENE
BELKİ İHTİMALDİR...

Çevrimdışı *MEHTAP*

• Administrator
  • Hero Member
    • Fimo hamuru
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2007, 18:12:54 »
bu tip konular için bana özelden yazarsan sevinirm bilgiyi vereyim. Fimo ücreti 3ytl piyasada araştırabilrsin daha ucuzu da var çok daha pahalısıda isteğe dileğe göre renk kodlarını yazarsan kargo ücreti alıcıya ait olarak gönderimimiz vardır.Kolay gelsin
İMKANSIZI DENE
BELKİ İHTİMALDİR...

Çevrimdışı dream girl

• Full Member
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2007, 12:35:35 »
bence fiyatı çok da pahalı değil.küçücük hamurdan dünya kadar şey yapılıyo.

Çevrimdışı snerte

• Newbie
  • *
    • E-Posta
merhaba
« Yanıtla #5 : 20 Haziran 2007, 12:09:10 »
Nasılsınız? size bir sorum olcak benim çalıştığım yer çok küçük bir oda orada çalışırken fırını çalışıtırdığım yer de aynı yer....bu fırından aldığım gaz yaz da koku sağlık açısından sakıncalımıdır...Mehtap hanım yanıtlarsanırsınız sevinirim hoşçakalın...Gündüzleri çalışıyorum ama sonuçta kukuyu duyuyorum  teşekkürler

Çevrimdışı *MEHTAP*

• Administrator
  • Hero Member
    • Fimo hamuru
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : 23 Haziran 2007, 15:09:08 »
Bu konu hakkında daha öncede bilgi vermiştim.Eğer mümkünü varsa fırını balkonda kullanın eğer yoksa mutlaka fırın cam olan bir yerde bulunsun.Normal pişmelerde pek sorun olmuyor ama sen yinede solumamaya dikkat et.Şöyle bir kötü yanı var eğer hamurun fırında yandı diyelim cam yoksadirek o odayı terk et çünkü asıl gaz o zaman çıkıyor ve bırak solumayı gözlerini bile açamazsın duman ve çıkan gaz çok iğrenç insanın en başta gözleri yanıyor zaten daha sonra boğazı felaket oluyor nefessiz bile kalınabiliyor çok dikkat et hamurları yakmamaya çalış normal pişmedeki çıkan kokunun fazla bir zararı yok.En azından ben şimdiye kadar görmedim.Kolay gelsin
İMKANSIZI DENE
BELKİ İHTİMALDİR...

Çevrimdışı seçil

• Jr. Member
  • **
    • http://secil.ferikel.com/
    • E-Posta
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2008, 12:23:13 »
Kokuyu engellemenin bir yolu yok mu?

Çevrimdışı akaymin

• Newbie
  • *
« Yanıtla #8 : 18 Mart 2008, 13:06:27 »
ben de başlıycam çok yakında fimo ile çalışmalara hatta ilk safhada neler yapacağıma karar da verdim ama yumuşak mı sert mi almam lazım ona karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim :)
bu arada bu sitedeki bütün çalışmalarınızı tek tek inceledim birascık koya çakicem umarım mahsuru yoktur sonra da sizlerle paylaşırım bakalım sizinkiler gibi olabilecek mi :)?

Çevrimdışı cckdmrl

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #9 : 17 Nisan 2008, 13:01:32 »
bende yeni aldım fimo hamuru daha başlamadım ahşap yapmak istiyorum fakat gördğüm kadarıyla boyadıktan sonra ahşabın üstüne bişeyle yapıştırılıyor bu malzeme nedir ve nerelerde bulabılırım lütfen kısa zamanda cevap bekliorum tşkkrler

Çevrimdışı alonenes

• Full Member
« Yanıtla #10 : 19 Nisan 2008, 10:23:49 »
seçilcim ben bir yıldır yapıyorum bildiğim kadarıyla kokuyu engellemenin yolu yok...
akaymin yeni başlayan bi kişi için yumuşak almanız daha iyi olur...sertde zorlanabilirsiniz...

Çevrimdışı ftma

• Newbie
  • *
  • mutluluk, zamanı sevdiğinle süresiz unutabilmektir
    • E-Posta
« Yanıtla #11 : 21 Nisan 2008, 08:25:23 »
cckdmrl ahşabın üzerini tamamen kaplıcaksan bişiyle yapıştırmana gerek yok zaten hamur pişince ahşaba yapışıyor.Eğer ahşapla birlikte pişirmiceksen, yaptığın fimoları piştikten sonra japon yapıştırıcısıyla yapıştırabilirsin..Ben öyle yapıyorum ve gayet güsel oluyor:) kolay gelsin..
Haykırmak için sesine, solu­mak için nefesine muhtacım!!!

Çevrimdışı seçil

• Jr. Member
  • **
    • http://secil.ferikel.com/
    • E-Posta
« Yanıtla #12 : 28 Nisan 2008, 12:24:49 »
Verdiğiniz bilgiler için.
Çok teşekkürler arkadaşlar.

Çevrimdışı arsinoe

• Newbie
  • *
« Yanıtla #13 : 23 Eylül 2008, 13:29:10 »
Merhaba,bir süredir sitenizi takip ediyorum. Merak ettiğim bir konu var. Fimo hamuru piştikten sonra suya salınım yapar mı?

Çevrimdışı dmtltn

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #14 : 10 Ekim 2008, 21:23:10 »
slm bende sitenizi takip ediyorum ve çokta beğeniyorum elllerinize sağlık,merak ettiğim ahşabı fırına koyduğumuzda ahşaba bişey olmuyomu,