Gönderen Konu: SERTLEŞMİŞ HAMURU ŞÖYLE YUMUŞATABİLİRSİNİZ  (Okunma sayısı 640 defa)

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
Arkadaşlar,
Başlığı bilerek isteyerek büyük harflerle yazdım.
Ya lütfen bu kadar tembel olmayın. Biraz araştırın. Sadece şu sitede bu sorunun cevabı onlarca kez verildi. En az 5-6 kez ben cevapladım.
Yine de kıyamıyorum son kez cevaplıyorum üstüme vazifeymiş gibi:

Sertleşmiş hamuru iyice parçalayın. Parmaklarınızın ucunu biraz bebe yağı veya yemeklerde kullanılan sıvı yağla ıslatın. Parçaladığınız hamuru parmak uçlarınızla ezin. Önce biraz cıvıklaşıp ellerinize sıvaşacak, korkmayın devam edin, hamur kendisini toparlayacak. Dikkat etmeniz gereken şey yağı çok az kullanın, aksi takdirde hamur gereğinden fazla yumuşar. 1-2 damla yeterli olacaktır.

« Son Düzenleme: 26 Ekim 2010, 19:48:05 Gönderen: DONDURMA »
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com

Çevrimdışı lgn97

• Newbie
  • *
Ynt: SERTLEŞMİŞ HAMURU ŞÖYLE YUMUŞATABİLİRSİNİZ
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2011, 15:31:51 »
valla ben kremle yapıyorum kremlede oluyo
parmagıma krem sürüyorum ondan  sonra onu hamura sürüyorum öyle oynayarak yumuşatıyorum ama boyası elime geçiyo biraz bekledikten sonra boyası hiç geçmiyo

Çevrimdışı jadaslan

• Newbie
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2011, 14:52:57 »
fimoyla çok uğraşmıştım öncesinde, görümcem çok istedi yaptığım şeyleri görünce.aldık internetten ama bu kadar kuru hamuru görmemiştim daha önce, aklımdan geçirdim acaba yağlasam olur mu diye ama hamuru bozmaktan korktum..sonra şükür bu siteyi gördüm, işe yaradı..ama hamura çok yağ eklendiğinde pişmesinde sıkıntı olmaz inşallah? bir fikri olan var mı, çooookk kuru hamur bahsettiğim hamur, 6-7 damla olmuştur yani, belki daha da fazla..

Çevrimdışı DONDURMA

• Sr. Member
    • POLİMER KİL - POLYMER CLAY
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2011, 16:10:00 »
Sevgili jadaslan,
Korkmayın, pişme sırasında yağ nedeniyle sıkıntı yaşamazsınız. Ama yağı her zaman çok az kullanın. Un gibi dağılan hamurları çok az yağ ile, ama sabırla, ezip yoğurarak adam ediyorum :)
Ben buradayım, buyrun bir kahve içelim; http://nihalerpeden.blogspot.com